onsdag 6 januari 2010

Nytt år nya möjligheter

Gott Nytt År på er, ni som läser här.
Kylan har verkligen tagit ett grepp om landet nu, körde hem från Stockholm igår och hade -25 i trakterna runt Arboga, det var inte direkt läge för en pissepaus då.
Väl hemma så startade jag datorn för första gången på tre dygn, och döm om min förvåning när jag hittar ett par TIA-mail där.
Tydligen har Gårdhed bestämt sig för att ta en time out från posten som vice ordförande, ett klokt beslut som lär gagna TIA om nu styrelsen hittar rätt person att ersätta Gårdhed med. Det verkligt intressanta är debatten som följde på TIAs forum, där det tydligen verkar vara ett flertal medlemmar som ifrågasätter dom rabatter som har tagits fram för medlemmarna, dvs samma saker som jag påtalade för drygt ett år sedan, men som nu kanske kan få lite genomslag när kritiken kommer inifrån.
Gårdhed försvarar sig med att han minsann jobbar 20 timmar i veckan oavlönat med TIA, jaha än sen då? Engagerar man sig så får man ju vara beredd på att det tar tid, och ideella föreningar brukar innebära mycket oavlönat arbete.
Men det är ju något som man tydligen måste hävda, hur mycket tid man lägger ner alltså. NTYarna var jävligt snabba att påpeka att dom minsann lade ut egna pengar för alla telefonsamtal dom gjorde osv, Tullis var också duktig på att hela tiden påpeka att han minsann ägnar sig åt Truckstopet på sin fritid, jaha och?? Ska då folk ha dåligt samvete för att dom för en debatt som han måste ägna ett par minuter av sin tydligen dyrbara fritid åt att läsa igenom? Att han sedan tydligen värderar fritiden såpass högt att han stänger forumet en hel helg är ju också en grej som man kan undra över, fast å andra sidan så kunde det ju inte ha varit bättre, han stängde ju ner hela klabbet just den helgen vi hade planerat att lansera Transportsidan, och det var ju tur för oss, för vi fick ju en bra start tack vare det.
Men nu kan du väl inte ha några problem med fritiden längre Tullis? Det är ju inte direkt så att ditt forum dränks i inlägg. Bäst att återgå till ämnet nu innan Maria kommer med sin pekpinne.

Som sagt, Gårdhed tycker lite synd om sig själv för att han har lagt ner så oerhört mycket arbete på TIA, men frågan som väcks är ju vad är det som tar 20 timmar i veckan? Driver han hela TIA ensam eller? Man kan ju nästan tro det med tanke på att ingen annan i styrelsen har visat sig, visst Nisse har sin lilla spalt i PROFFS och han var med i Karlavagnen, där han förvisso framförde sunda åsikter och tankar som jag till fullo instämmer i, men det räcker inte riktigt. Han borde nog försöka visa sig lite mer på TIAs forum också, men om nu Gårdhed tar ett steg tillbaka så kanske det förhoppningsvis blir så. Det ska bli intressant att se hur många medlemmar som betalar sin medlemmsavgift för detta året.

Nåväl, ett par dagar till ledigt är det nu iaf, men ni stackare som måste arbeta får väl försöka ta det lite lugnt, vägarna är lite förrädiska nu och det är bättre att komma sent än inte alls.
Tills nästa gång, ha det så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar