måndag 20 april 2009

Strejk i hamnen

Står nu i Kristinehamn, ska sova här inatt och fortsätta till Karlskoga och lossa inne på Bofors imorgon.
Hamnarbetarna har idag påbörjat sin strejk, dom är i vanlig ordning missnöjda med något och visar sitt missnöje på detta viset. I vanliga fall brukar dom "bara" maska men nu har dom dragit det ett steg längre.
Skämt åsido, problemet är att hamnarbetarna är organiserade i två fackförbund, Transport och Hamnarbetarförbundet. Ungefär 80% av dom som arbetar i hamnen är medlemar i Hamnarbetarförbundet, men Göteborgs hamn har kollektivavtal med Transport. Detta innebär att "Hamn" är utestängda från förhandlingar, och nu har hamnen varslat 130 anställda om uppsägning, och "Hamn" fick inte vara med på LAS-förhandlingarna. Därför har "Hamn" tagit ut 131 medlemar varje dag denna veckan i strejk, problemet är bara att det märks ingen skillnad, verksamheten i hamnen flyter på precis lika bra/dåligt som vanligt, alltså är det så att 130 pers är övertaliga, iaf i det konjukturläge som råder nu. Jag sätter mitt hopp till att en privatisering av hamnen snart genomförs så att någon med mer hårda nypor får driva verksamheten och förhoppningsvis får slut på hamnfolkets dumheter.

Annars verkar det som att det är en liten uppgång för tillfället, dom senaste veckorna har det rullat på ganska bra, och denna veckan börjar bra iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar